top of page

Veelgestelde vragen

Melomi Beauty visite kaartje.png
Image by Jessica Sloan

De meestgestelde vragen staan hier vermeld. Indien je nog geen antwoord vond op je vraag, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wat zijn de voordelen van Laserontharing?

- Vrij van ongewenste haren

- Mooiere huid

- Meer zelfvertrouwen

- Tijdswinst

- Betere poriën, dus vb. geen "strawberry legs"

- Pijnloze behandeling

- Snel resultaat

- Blijvend resultaat

Hoe zit het met hormonale problemen?

Bij Hormonale problemen zoals vb. PCOS zou het hormonale probleem eerst aangepakt moeten worden. Het lukt wel om de overbeharing gedeeltelijk te verminderen maar er is geen garantie op een verdwijning van 90% van de haren. U mag volledig zelf kiezen of u wilt proberen, maar eigenlijk moet de oorzaak aangepakt worden.

Ook bij hormonale schommelingen zoals tijdens de zwangerschap en borstvoeding kunnen er terug meer opstoten van beharing doorkomen.

Wat zijn de nadelen van Laserontharing?

- Iets duurder, maar wel een investering

- Het niet opvolgen van adviezen vb. peeling  alvorens te komen kan de huid beschadigen

- SPF 50 aanhouden na laserontharing van het gelaat voor 6 weken

--> zeker heel de zomer, anders komt er een bruine schaduw op de onthaarde zone (tijdelijke overpigmentatie)

- De huid meer beschermen tijdens de zomermaanden

Wat mag niet voor de behandeling?

Je mag minstens 2 weken voor de laserbehandeling geen peeling of andere cosmetische ingreep (botox, opvullen, mesotherapie, enz.) hebben gehad.

Is de bikinilaser discreet?

Ja hoor, dat is discreet. We gebruiken handdoeken dus je zal zeker niet naakt liggen. We kunnen laseren zonder dat we alles moeten zien. We bespreken samen hoe je je het meest comfortabel voelt.

Ben je écht haarvrij?

Laserontharing geeft een langdurig resultaat. Na enige tijd kunnen er nog enkele dunne haartjes terug groeien, maar over het algemeen ben je haarvrij. Enkel ingrijpende ziektes (zoals kanker) of hormonale schommelingen (zoals een zwangerschap) kunnen de haargroei weer aanwakkeren.

 

De behandelingen vragen enige planning: de haren moet namelijk in een groeifase zitten, want alleen dan is er pigmentvorming. Daarom zitten er dikwijls zo’n 5 weken tussen de verschillende sessies. Tussendoor mag je scheren of een ontharingscrème gebruiken, maar niet waxen of epileren.

Wat bij ongesteldheid en bikini laser?

Je mag gewoon een tampon indoen, geen probleem. Of we kunnen een weekje uistellen, dit heeft geen effect op de behandeling.

Is de laser schadelijk voor mijn huid?

Een behandeling met de ontharingslaser is niet schadelijk voor de huid. Het laserlicht werkt oppervlakkig en gaat niet dieper dan enkele millimeters de huid in. Het laserlicht absorbeert enkel het pigment in de haarzakjes en laat de omliggende huid en weefsels met rust. Laseren is veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Dit werd allemaal clinisch onderzocht.

bottom of page